Antep Usulü Akşam Yemeğine Hazır Mısınız?

Antep Usulü Akşam Yemeğine Hazır Mısınız?

 

Yöresel Bir Lezzet: Kuru Dolma

Sevdikleriniz ile birlikte keyifli bir akşam yemeği yemek, sofranızı çeşit çeşit Antep yemekleriyle donatmak ve yöresel lezzetlerin muhteşem tadı ile onları da tanışmak, eşsiz bir akşam geçirmenizi sağlayacaktır. Bu noktada, Antep Usulü Kuru Dolma hazırlamanız için tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz.

İşte, yemeye doyamayacağınız Antep lezzeti...

Sofranızı Kuru Dolma ile Taçlandırın

Dilerseniz ana yemek, dilerseniz ara sıcak olarak servis edebileceğiniz kuru dolmalar sofranıza ayrıcalık katacaktır. Kuru patlıcan ve biberin yanı sıra, dolmalarınızı çeşitlendirmek için kabak veya domates dolması yapabilir, herkesin damak zevkine ayrı ayrı hitap edebilirsiniz. İşte, sofranıza taşıyacağınız mükemmel bir Kuru Dolma Tarifi...

Malzemeler:

30 adet kuru patlıcan

15 adet kuru kabak

15 adet kuru dolmalık biber

İç Harcı Malzemeleri:

1 su bardağı zeytinyağı

4 adet büyük boy soğan

2,5 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı Gurme Market Antep Biber Salçası

1 yemek kaşığı Gurme Market Antep domates salçası

1 baş sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kırmızı toz biber

1 su bardağı tane sumak ve 2 su bardağı kaynamış su

1 limonun suyu

Yapılışı:

1.Gurme Market Kuru Patlıcan, biber ve kabakları geniş bir tencere içerisinde 10-15 dakika su ile yumuşayana kadar kaynatın. Yumuşayan dolmalıklarınızın suyunu süzdükten sonra soğuk sudan geçirerek süzgeçte bırakın.

2.1 su bardağı tane sumakları bir kap içerisine alıp üzerine 2 su bardağı kaynamış suyu dökün ve demlenmeye bırakın.

3.Yarım bardak zeytinyağında küp küp doğradığınız soğanları kavurun. Soğanlar pembeleşince Antep salçalarını ve pirinçleri ekleyerek 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.

4.Ardından ocağı kapatarak sarımsak ve baharatları ekleyin ve dolmaları doldurmaya başlayın. Burada, özen göstermeniz gereken konu, dolmaları yarısına kadar doldumak olacaktır.

5.İç harcı ile doldurduğunuz dolmaları tencereye dizin. Dizme işlemine patlıcanlar başlamanız önemli. Zira, patlıcanlar diğer kurulara göre biraz daha serttir. Tencerenin içine yerleştirdiğiniz kuru dolmaların üzerine, demlenen sumağın suyunu ve kalan yarım bardak zeytinyağını dökün.

6.Kısık ateşte 50 dakika pişireceğiniz dolmalarınızı servis etmeden önce limon suyu gezdirin. Afiyet olsun.

Antep Sofralarınıza Gurme Market Ayrıcalığı

Tamamen doğal ve geleneksel yöntemler ile üretilen kuru sebzelere, çeşit çeşit baharata ve çok daha fazlasına Gurmemarket.comadresinden ulaşabilir, mis gibi kokan nefis yemekler yapabilir, konuklarınıza ve kendinize kusursuz bir ziyafet çekebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.